zaterdag 7 juli 2012

Vale gier


In tijden van kortstondig gebrek aan leuke soorten in mijn eigen regio wil ik nog wel eens het Oldambt verlaten voor een vette ouderwetse twitch. Ik had voor zaterdag eigenlijk de Adder op het programma staan maar kwamen even een aantal aardige kleine vogeltjes voor in de plaats. Ik heb nog nooit een slang gezien in Nederland en het moest er nu maar eens van komen had ik mij zelf voorgenomen en ik was geestelijk klaar voor de reis naar het Drentse land. Ik heb het hier al vaker gezegt, niets is zo veranderlijk dan het leven van een vogelaar, net toen je dacht dat je naar Drenthe zou gaan voor een slang vond ik mijn verbaasde koppie terug in het dorpje Tzummarum in het noorden van Friesland waar 2 Vale gieren op een meter of 20 boven mijn kop rondjes aan het draaien waren. Ik kan u zeggen dat dit soort van vliegshowtjes van deze enorme vogels je niet in de koude kleren gaan zitten, door elke centimeter van het honderd kilo tellende lichaam gaat een rilling van jewelster en vermoedelijk heeft mijn mond, zonder dat ik het gemerkt heb, een kwartier lang open gestaan toen de vogels langs kwamen zeilen. Ook deze keer geen Adder dus maar de wijziging van mijn plannen bezorgde mij een ervaring die erg hoog binnen komt op de lijst van mijn beste vogelmomenten ooit.


2 opmerkingen:

 1. Vette platen man! Hier heb je nou zo'n telelens voor gekocht!

  Groeten Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een Groninger die een van zijn beste vogelmomenten in diepfriesland beleeft. Veel gekker moet het niet worden. Erg mooie opnames bij een mooi blog.
  Ik was er niet ver uit de buurt op vakantie, maar verstoken van internet (kán ook een zegen zijn) geheel onwetend gebleven van wat zich daar in het Bildt afspeelde.
  met een groet, Sjerp

  BeantwoordenVerwijderen