zaterdag 3 maart 2012

Gejat

pontische meeuw eerste winterkleed Groningen stad

Na een bezoek aan een van de Groninger Waddeneilanden heb ik meestal nog een paar dagen een beetje een vakantie gevoel, de Waddenlucht en het rustige leven moeten eerst het lichaam weer verlaten en na een paar dagen is het haastige leventje gewoon weer als van ouds. Als je op woensdagmorgen om half zes bij je auto komt en ziet dat iemand een poging heeft gedaan om de brandstoftank van je leasebak open te breken dan weet je het weer zeker, je bent weer terug aan vaste wal. In eerste instantie was ik wat verbaasd, dit in ons dorpje ?, maar na mate de rit naar het werk vorderde werd ik steeds bozer, pislink en gramietig in de kop. De medewerker van de leasemaatschappij is hoorbaar minder verbaast als ik hem het verhaal uit de doeken doe en doet het af met een dikke jammer en het advies om een formulier in te vullen en een telefoontje te plegen met de politie. Dan maar de politie bellen en ik kom er achter dat hun landelijke telefoonnummer inderdaad niet voor spoedgevallen is want net als bij Ziggo en Enexis lijkt ook dit bedrijf niet bepaald de snelste te zijn met het opnemen van de telefoon. Na wat wachten, beetje lang wachten misschien wel, kreeg ik een diender aan de lijn die wel eens om haar plezierige telefoonstem aangenomen kon zijn. Bent u gewond meneer? uuhw, nou niet dat ik weet? oke dan is het goed. Ik bel voor een gesloopte tankdop hoor? ja ja dat begrijp ik meneer maar we vragen het gewoon maar even. Zijn er sporen van bloed meneer? nee dat niet maar er zitten wel een A4'tje vol met vingerafdrukken rond de tankdop. Met vingerafdrukken kunnen we niet zo veel want het regend he !! Dat vond ik een beetje een vreemde opmerking, als het regend kan je geen vingerafdrukken afnemen? nooit geweten. Weet u ook wie de dadar is meneer? Met het bekende briefje achterlaten op plaats delict zijn we in het Oldambt sinds 1975 gestopt, nee dus, ik heb geen idee. Dus u hebt geen idee in welke richting we moeten zoeken? nee niet echt, dan kan ik helaas niets meer voor u doen meneer en ik adviseer u om digitaal aangifte te doen op onze website, helaas pindakaas. Van het bellen naar de politie word je dus ook niet veel wijzer en het enige wat ik er, onbedoeld, van geleerd heb is dat je iemand het beste op kan ruimen waneer het hard regend. De hele morgen ben je bezig met bellen en formulieren invullen, en dat voor een poging tot diefstal. Het mooiste is dat ze de tank ook nog niet eens open hebben gekregen, hadden ze hem wel open gekregen dan waren ze nog van een koude kermis thuis gekomen want hij was leeg. Tegen de brandstofdieven kan ik, als ze dit al kunnen lezen, maar een ding zeggen, stelletje amateurs!!

Kleine burgemeester 4e kj Groningen stad

Dit weekend was er nog maar bar weinig over van de kleine lente van vorige week. Een vijf tal Ruigpootbuizerden en 170 Fraters waren samen met een alweer teruggekeerd paartje Krooneend in de Blauwe stad en een eerste winter Pontische meeuw in Termunterzijl de schamele opbrengst van een morgen vogelen in het Oldambt. Om de dag nog iets te redden werd er koers gezet naar Kaaphoorn nabij de stad Groningen om naar meeuwen te kijken. Bij aankomst waren al veel meeuwen aanwezig op de steigers en de eerste Pontische (er zouden nog twee volgen) en een Geelpootmeeuw konden zonder enige moeite worden ingekopt. Ook de Kleine burgemeester ( mijn 5e alweer dit jaar!!) liet gelukkig niet lang op zich wachten en de vogel liet zich, tot opluchting van de aanwezige vogelaars, deze keer erg leuk bekijken.

Geelpootmeeuw eerste winterkleed Groningen stad
2 opmerkingen:

  1. Leuk dit te lezen, ik zal toch eens wat beter op de meeuwen gaan letten, die verhipte Kleine Burgemeester is me nog steeds niet gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha! Lekker verhaal zo tussen de meeuwenfoto's door! ;)

    Mooi dat de Bur gelukt is, ik zag via de sites al dat hij die dag vroeg aanwezig was, heb je dus weer mooi geluk mee gehad!

    Groeten Willem

    BeantwoordenVerwijderen