vrijdag 14 juni 2013

Kijkshop

Wij, de ouders van een dochter die na de zomer naar de Havo gaat, hebben het lang tegen weten te houden maar nu kwamen wij er niet meer onderuit, onze dochter moest een mobieltje hebben. Nu zijn er  tegenwoordig al snottebellen van 7 jaar die met zo'n ding aan hun kop rond lopen dus eigenlijk hebben wij het, dankzij volharding, nog redelijk lang kunnen rekken. Nu was het in de tijd dat wij onze eerste mobieltje kochten allemaal stukken eenvoudiger dan tegenwoordig. Je kocht zo,n lulijzer en je kon er mee bellen en sms'en, iets wat toen wonderbaarlijk was, en meer niet. De pukkel planeten van nu sms'en niet meer, nee, ze app'en tot ze er bij neer vallen en zo totaal contact gestoord raken. De aanschaf van een mobieltje word dus een zaak van overleg, aan de ene kant van de tafel zit een dochter die haar wensen kenbaar maakt en aan de andere kant van de tafel zit het dagelijks bestuur die even uit moet zien te vinden of alle wensen passen binnen het budget. Om de kerk in het midden van het dorp te houden ga je wat zoeken in reclamefolders, die ook in ons dorp wekelijks met kilo's tegelijk in onze brievenbus gepleurd worden. En zo kwamen we uit bij een leuke aanbieding van de Kijkshop. Deze winkel bood een telefoon aan die helemaal voldeed aan de wensen van de dochter des huizes, het ding kon app'en, webpen en weet ik veel wat nog meer, en de boekhouder van het gezin kon zich prima vinden in de prijs. Op naar de Kijkshop dus en voor je het weet sta je met een doosje in je handen waar je 49,00- euro voor zou moet betalen.


Grauwe Kiekendief   Dollard             ( Montagu's Harrier )

Wanneer het doosje langs dat scan ding van de kassa gehaald word verschijnt er 99,00- in beeld, ik dacht nog, nu de korting van de aanbieding er nog even af en klaar is Kees, maar helaas. Nee meneer de telefoon kost echt 99,00 euro! uhhhhh, in de folder staat het echt anders, toch? of ben ik nu gek geworden? Ja, in de folder word hij aangeboden voor 49,00 euro maar aan de kassa moet u 50 euro meer betalen. Maar die 50 eurie's krijgt u ook weer van ons terug hoor! Ik betaal nu dus 50 ballen te veel en die krijg ik ook weer terug? hou er nu toch mee op zeg. U moet een verzoek tot teruggave downloaden op onze website en deze vervolgens opsturen naar ons kantoor en dan krijg u het geld weer terug gestort op uw rekening verteld het inmiddels naar donker rood verkleurende meisje. Dus als ik het goed begrijp dan betaal ik 50 euro te veel voor een telefoon aan Kijkshop en vervolgens moet ik zelf maar zien hoe ik dat geld weer terug krijg? Uhhw, ja. Die arme schat aan de andere kan van de toonbank kan er natuurlijk ook niets aan doen dat haar werkgever er een potje van maakt dus ik leeg mijn vuilnisbak vol ongenoegen maar niet over haar hoofd. Het mag u duidelijk zijn dat het doosje met daarin de telefoon weer verdween naar de stelling waar hij kort daarvoor uitgetrokken was. Met de woorden, We kijken wel even bij de buren namen we afscheid van de Kijkshop en kochten het zelfde toestel een deurtje verder zonder gezeur en gemekker voor 69,00- euro. Dat is dus 20 eurie's meer maar dan is de zaak ook afgedaan.
Ik ben niet echt een persoon die om elk wissewasje naar een klantenservice gaat lopen bellen omdat ik van mij zelf weet dat ik soms nogal raar uit de hoek kan komen. Voor de Kijkshop maak ik deze keer graag een uitzondering en op de vragen, waarom misleid u eigenlijk uw klanten? Hoeveel rente trekt Kijkshop nu eigenlijk van mijn geld? Wat gebeurd er eigenlijk wanneer mensen niet snel genoeg hun teruggave formulier opsturen en waarom krijg ik geen normaal antwoord van u? kon de man aan de andere kant van de lijn niets anders zeggen dan, ik vind het ook maar een rare actie als ik eerlijk moet zijn! Als u als medewerker van die graaihut het al een rare actie vind wat moet de consument er dan wel niet van denken ? Tja tja, zegt u het maar meneer Boven? ach laat ook maar, het is wel goed zo. Onderhand krijg ik steeds meer het gevoel dat andere mensen de baas willen spelen over mijn geld, ik krijg van dit soort actie's dan ook jeuk op plekken waar maar weinig daglicht komt. De Kijkshop heet vanaf nu bij ons thuis geen Kijkshop meer maar gewoon de KUTshop, en ja u leest het goed, de K U T shop en die enkele keer dat we al bij die KUTshop kwamen behoren nu echt tot het verleden, waarvan akte.

 
Gewone Zeehond    Dollard                                ( Common Seal )

Zo das der weer uit en na mijn mond gespoeld te hebben ga ik u nu vertellen dat het jaarlijkse vogelkijkkomkommertijdperk weer zijn intrede lijkt te doen in het Oldambt. Het voorjaar, die ondanks de kou toch nog enkele aardige soorten produceerde, lijkt ongemerkt over te gaan in een korte zomer. De grote aantallen Rosse grutto's, Zilverplevieren, Kanoeten en Zwarte ruiters hebben de Dollard inmiddels al weer  verlaten en op de kwelders heerst een totale stilte die zo nu en dan verbroken word door een jagende adulte Zeearend die met dodelijke precisie achtergebleven Brandganzen opruimd. Over 5 weken beginnen de Steltlopers weer aan hun reis naar het zuiden en tot die tijd moet ik de tijd maar vullen met naar beneden kijken. Dat naar beneden kijken leverde afgelopen week een Argusvlinder en een Keizersmantel op en die had ik beide nog niet op het lijstje staan. Leuk spul die vlinders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten