zondag 13 november 2011

Help

Ruigpootbuizerd Oldambt

Met de vorst van de afgelopen nachten is er een kleine voorzet gegeven naar de komende winter . Een Friese weerman , die opmerkelijk genoeg door de Friezen zelf Piet de lieger genoemd word , voorspeld een winter from hell . Bergen sneeuw en een extreme diepvries kou die zijn weerga niet kent , ik hoop dat die ene Fries het bij het verkeerde eind heeft en dat de rest van de Friezen wel de waarheid spreken . Ik kan het missen als , tja als wat ? Wat ik wel eens mis zijn de dingen die jaren geleden nog heel gewoon waren in ons straatbeeld , Buurvrouw Mientje die op zaterdagmiddag met een kop vol kruillers op de fiets door het dorp reed , al dan niet met of zonder een netje er over . Of de echte orginele dorpsgek die met een lekkere kwijl sliert aan zijn mond en met zijn broek op half zeven elke dag zijn rondje door het dorp maakte . Net als de gabbers lijken deze types van de aardbodem verdwenen , ze zijn of netjes in de rij gelegt op het kerkhof of gezellig weg gestopt in een tehuis vol met dorpsgekken waar het naar mijn idee elke dag wel een vrolijke toestand moet zijn . De postbode met de pet is weg , het postkantoor met drie bedienden bestaat niet meer en de melkboer hangt aan de hanebalk omdat hij niet meer op kan boksen tegen de grote jongens . Alles moet I zijn , I pod , I phone , I tabs , I doe er niet aan mee als u het niet erg vind . I moet natuurlijk wel met de tijd mee gaan maar heb er steeds meer moeite mee om het hele I en apjes downloaden gebeuren allemaal wat te volgen . Ik hou mijn hart vast waneer het wel een winter from hell word want als je tegen je kind zegt dat hij of zij wel een sneeuwpop kan gaan maken komt natuurlijk de vraag , en welk programma moet ik daar voor gebruiken op de laptop pap ? pfffhhh amper 40 jaar , soms een sterk verlangen naar "vroeger" en soms de digitale weg al eens kwijt . help !!


Zeearend (Adult) Dollard kwelders


Wulp Midwolda


Zilvermeeuw Oterdum

3 opmerkingen:

 1. Dag André,
  Tijdens het googelen naar vogel-blogspots, kwam ik je vogelblog tegen. Als je in het westen van het land woont kom je niet zo vaak in Groningen. Fraaie foto's en leuke teksten. Ik heb je Blog aan "Mijn lijst met populaire Blogs" toegevoegd.
  Allerbeste groet vanuit Den Haag.
  André Kommer www.devogelaars.blogspot.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie blog en foto's, André! Ik ga je volgen. Dat gebied boven in ons land spreekt altijd tot de verbeelding.
  Groet, Albert de Jong
  http://allbirding.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's Andre!

  Ik ben 46 en ik voel met je mee inzake de i en app toestanden. Maar, moet ik eerlijkheidshalve toegeven, als ik nog een puber was geweest, was ik er waarschijnlijk volop in mee gegaan.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen