donderdag 3 januari 2013

Peuk


Grote zeeënd  (bewijsplaatje ) Oldambtmeer 
Velvet Scoter (First region inland record) 

Ik heb een jetlag, en dat komt niet omdat ik in de laatste dagen van het oude jaar nog even uitgevlogen ben naar warmere oorden maar omdat ik totaal het gevoel van dag en datum kwijt ben. Dat het nieuwe jaar begonnen is dat is mij niet ontgaan maar wat voor dag is het ook alweer? Na kerst, oud en nieuw en meerdere verjaardagen rond die zelfde feestdagen, komen de blokjes kaas, het gebak en worst mij nu echt de neusgaten uit en het is dus haast onvermijdelijk dat er weer wat grammetjes lichaamsvet aan mijn ( ooit zo goddelijk afgetrainde ?) lichaam zijn toegevoegd. Die 6 pack van vroeger is in de laatste weken van 2012 een kleine one pack geworden maar echte reden voor paniek is er volgens mij nog niet, of met andere woorden, ik hoef nog niet aan een shake dieet waarvan je zo'n ingevallen gezicht krijgt en waarvan anderen denken dat je een nare ziekte onder de leden hebt. Het lijkt er dus sterk op dat het, ook dit jaar, weer geen dieet gaat worden waar ik mijn tanden in ga zetten, stoppen met roken dan maar? Ik begreep van mijn huisarts dat het allemaal tussen je oortjes zit, dat stoppen met roken, en dat je er meer psychisch mee aan de slag moet dan lichamelijk. Ik moet psychisch ergens mee bezig zijn, ja ja? Ja , u moet terug gaan naar uw eigen ik, even binnen in u zelf kijken en u afvragen waarom u een verslaving's probleem heeft. U kunt misschien het beste met een deskundige om tafel gaan zitten om te kijken wat de beste plan van aanpak is voor uw probleem.Volgens mij is er maar een persoon hier in deze kamer die een probleem tussen zijn oren heeft dokter, en wie dat is dat mag u zelf even lekker invullen. Waar het op neer komt is dat ik volgens die pannekoek net als Bassie even aan de binnenkant van mijn ogen moet kijken en dat is nou net iets wat mij tegenstaat in dit hele verhaal, dat hele psychologische gelul er omheen. Dan word het maar goede voornemen nummer 3 waar ik mij op stort, en dat is net iets meer van het leven genieten dan vorig jaar en minder opgefokt door het leven gaan. En oke, ik kom het anti rokers front voor een keer ook tegemoet, ik steek voortaan alleen nog maar een peuk op wanneer ik mij op mijn gemak voel.                       


Roerdomp  Blauwe stad  (Eurasian Bittern)

Over de vogels in het Oldambt kan ik kort zijn, het is winter. Op de kwelders en in de polders is het stil, beangstigend stil zelfs. Het enige vermakelijke van deze week waren een paar Ruigpootbuizerden, een Smelleken, weer een Roerdomp en 2 Strandleeuwerikken, het is even aanmodderen dus.


Pontische meeuw  Termunterzijl   (Caspian Gull)

1 opmerking:

  1. De beste wensen nog André! (beetje laat, Driekoningen is ook al geweest I know.. ;) )
    Op een fantastisch jaar!

    NYC was helemaal de bom trouwens! Vooral de stad bekeken maar een dag door Central Park lopen leverde me 46 soorten op waarvan 4 lifers: Dikbekfuut, Zwarte Eend, Geelbuiksapspecht en Gestreepte Bosuil (Barred Owl).

    Groeten Willem

    BeantwoordenVerwijderen